Twinkle | Digital Commerce

La Place begonnen met bezorging aan huis

2017-11-11
744567
  • 1:34

Drie jaar nadat La Place een bestelservice lanceerde, biedt de V&D-dochter de optie om orders te bezorgen. Sinds oktober worden maaltijden voor 9,50 euro afgeleverd aan huis of op kantoor. La Place sloot daartoe een samenwerking met Brood&Banketservice.

La Place biedt al jaren de mogelijkheid om online te bestellen in de aanloop naar kerst via de zogenoemde partyservice. In november 2008 werd een bestelservice gestart die het hele jaar open blijft. De producten konden lange tijd echter alleen op vrijdagen en zaterdagen worden afgehaald in een vestiging naar keuze. Ze moesten bovendien uiterlijk drie dagen voor het oppikken zijn besteld.

‘Schakels overslaan’
E-commerce manager Marcel Wiegersma zei in de zomer van vorig jaar dat La Place op zoek was naar een logistieke partner voor de bezorging van orders. ‘Als we producten aan huis gaan bezorgen, kunnen we schakels overslaan en wordt onze doorlooptijd korter. Zo investeren we optimaal in vers. Verder willen we zes dagen per week gaan leveren aan online bestellers. Het assortiment, nu nog vooral toegespitst op weekenden en feestdagen, zal daarmee ook veranderen. En als we dagelijks overal bezorgen, kunnen we ons ook echt op de b2b-markt gaan richten.’

Bezorgtarief van 9,50 euro
De gesprekken tussen La Place en de overgebleven vervoerders bevonden zich destijds in een afrondende fase. Toch heeft het nog tot oktober dit jaar geduurd voor met bezorging werd begonnen. Voortaan bezorgt La Place bestellingen tegen een tarief van 9,50 euro aan huis. Wie voor vijf uur ’s middags bestelt, ontvangt de producten twee dagen later. De levering geschiedt door Brood&Banketservice, aldus V&D-woordvoerster Inge van Langelaar. Dat bedrijf verleent ook bezorgdiensten voor onder andere Gefelicitaart.nl.

Bezorging op eerste kerstdag
La Place laat vandaag weten ook kerstbestellingen thuis af te leveren. Shoppers hebben zelf de mogelijkheid om de maatlijden voor 9,50 op eerste kerstdag af te laten leveren.