Twinkle | Digital Commerce

Innovatief mode online brengen

2017-11-08
180101

Hoe je met crowdfunding een fashion label kan starten wordt bewezen door Twan en Mark. Gisteren had ik het voorrecht kennis te mogen maken met dit bijzonder duo. Twan Jansen (beeldend kunstenaar) en Mark van Vorstenbos (modeontwerper) begonnen Youasme Measyou.

Ze roepen via hun website founders op die het merk 500 euro of een veelvoud ervan willen lenen. Dat bedrag wordt binnen vijf jaar met een rente van 5 procent terugbetaald en bovendien ontvang je als founder 50 procent korting op je aankopen. Voor zover ik weet is dit het eerste modemerk dat op deze manier start. 

Nieuwe media
Ik wordt niet alleen helemaal enthousiast van de collectie, fijne en kwalitatieve breisels, maar ook van de manier waarop ze bezig zijn met nieuwe media. Geld voor echte flagship stores is er niet en dus bedachten ze virtuele versies die inmiddels via je mobiele device en een Layar app te zien zijn in Amsterdam (Vondelpark, bij het beeld van Picasso) en Parijs (bij de fontein op het Palais Royal). Als je in de app de merknamen opzoekt en je telefoon op de bomen richt, zie je op je scherm de kledingstukken tussen het groen. Er tussenin staan teksten. Denk hierbij aan citaten uit liefdesfilms.

20 euro campagne
Sinds gisteren is er een nieuwe campagne live gegaan om het label onder de aandacht te brengen. Als je een biljet van 20 euro scant met je mobiele device verschijnt er een filmpje waar het merk wordt toegelicht. Weer een mooi staaltje van innovatief bezig zijn zonder grote budgetten.

De toekomst
Er wordt nog steeds gezocht naar founders en er zijn nog genoeg verbeteringen te bedenken voor de webshop Youasme.com. Maar Twan en Mark hebben het wel voor elkaar om binnen een jaar op toplocaties te liggen binnen de fysieke retail en ik hoop dat ze online ook hun positie zullen verwerven. De liefde en creativiteit die in dit merk zijn gestoken zullen zeker hun vruchten gaan afwerpen.