Twinkle | Digital Commerce

Vuurwerk app heeft primeur met betaalmethode èM! Payment

2017-10-05
180101
  • 1:27

Importeur Broekhoff Vuurwerk International heeft een applicatie gelanceerd waarmee vuurwerk mobiel kan worden gekocht. Shoppers met een iPhone, iPad of een Android-toestel kunnen afrekenen met èM! Payment, dat daarmee zijn primeur beleeft.

In de applicatie van Broekhoff Vuurwerk, het mobiele verlengstuk van Vuurwerkexpert.nl, is de hele collectie van de importeur te zien en te bestellen bij dealers. Bij alle producten wordt een video getoond met informatie over het vuurwerk en tips om het af te steken. De app is voorzien van een zaklampfunctie die daarbij te pas kan komen. Een routeplanner wijst naar alle verkooppunten in Nederland.

Mobiel machtigen
Voor èM! Payment is de opname in de vuurwerkapplicatie een pilot. Pas in het voorjaar wordt de betaalmethode breed geïntroduceerd. Arlette Broex, een van de oprichters van het bedrijf, gaf vorige maand een presentatie over de start-up. ‘Het is mobiel machtigen, maar dan eenvoudig, veilig en vertrouwd’, vertelde ze. ‘Consumenten hoeven zich niet vooraf aan te melden of tegoed op te laden en betalingen zijn voor merchants gegarandeerd.’

Bestedingsruimte
Betaalmethode èM! gaat werken met een sterrensysteem voor verschillende accounts: hoe meer sterren, hoe meer verificatie-eisen er worden gesteld, hoe meer bestedingsruimte gebruikers hebben. Voor gebruikers werkt èM! als een eenmalige machtiging, waarbij tenminste één keer per week wordt geïncasseerd. Door te werken met een bestedingsruimte en het opsparen van transacties heeft èM! ook veel weg van betaling met creditcard. Broex tekende aan dat consumenten desgewenst ook op prepaid-basis met èM! kunnen werken: ‘Dan werkt het net als de chipknip’.

MicroIncasso
Eerder deze week werd een andere mobiele betaalmethode in Nederland gepresenteerd, die ook uitkomst moet bieden aan webwinkeliers. MicroIncasso werkt op basis van automatische incasso na het vesturen van een sms.