Twinkle | Digital Commerce

ANWB: 'Autokoopservice veelbelovend'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

De ANWB blikt tevreden terug op de eerste maand als bemiddelaar in particuliere autoverkoop op internet. Sinds de start op 15 november trok Anwbautokoopservice.nl 85.000 unieke bezoekers. Een op de acht offertes leidde uiteindelijk tot een aankoop.
 
Dat laat woordvoerder Ad Vonk weten aan de BOVAGkrant. Hij vindt het nog ‘te pril’ om met concrete cijfers over de service naar buiten te komen. De ANWB startte vorig jaar al een Autoverkoopservice voor particuliere wagenbezitters en sinds kort biedt de bond zijn 4 miljoen leden uitkomst bij de aankoop van een auto.
 
Offerte voor 20 euro
Geïnteresseerde automobilisten kunnen op Anwbautokoopservice.nl eerst een offerte aanvragen, waarvoor ze 20 euro moeten betalen. Bij akkoord wordt online een voorlopige bestelling geplaatst, die vervolgens telefonisch wordt doorgesproken. De ANWB stuurt de klant daarna een koopcontract in pdf, dat hij ondertekend retour moet sturen. Volgens Vonk leidt één op de acht offertes dus tot een koop.

Nieuweautokopen.nl
De autokoopservice van de ANWB werkt op dezelfde manier als Nieuweautokopen.nl van NAK Internet, waar de bond mee samenwerkt. Autokopers kunnen een bestelde auto ophalen bij de merkdealer, thuis laten bezorgen of oppikken in het vorig jaar geopende 'aflevercentrum' van Nieuweautokopen.nl. Het pand is inmiddels ook voorzien van een bord met de naam ANWB Auto Almere.