Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent deuren van webwinkel in Spanje

2017-05-27
541299
  • [nieuws]
  • 1:15

Amazon heeft een dedicated website gelanceerd voor de Spaanse markt. Amazon.es biedt ook een marktplaats, waarop derde partijen hun producten kunnen aanbieden. Spanje is het vijfde Europese land waarvoor Amazon een specifieke landensite heeft opgetuigd.

Eerder opende Amazon al webwinkels voor de Britse, Duitse, Franse en de Italiaanse markt. Amazon.it ging in november vorig jaar live. Inmiddels bedient Amazon de grootste Europese landen, gemeten naar inwoneraantallen. Een entree in Nederland lijkt een mogelijke vervolgstap, hoewel onze markt relatief klein is en gevestigde partijen van eigen bodem de e-commerce markt domineren.

Verkoopartners
Amazon bouwt al enige tijd aan een nieuw internationaal retailplatform, dat de entree in nieuwe landen moet vergemakkelijken. Ondertussen zoekt het bedrijf naar Europese verkooppartners uit landen waarin het zelf niet actief is. Deze partijen, Nederlandse online-retailers bijvoorbeeld, kunnen hun producten aanbieden op de dedicated landensites van Amazon in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en nu dus ook in Spanje.

E-commerce in Spanje
In het eerste kwartaal van dit jaar was de Spaanse e-commerce markt goed voor een omzet van ruim 2 miljard euro (persbericht in pdf), een bedrag dat in de buurt komt van de bestedingen in ons land. Het groeipotentieel in Spanje is groot; het land heeft drie keer zoveel inwoners als Nederland.

Op de homepage van de nieuwe Amazon-site verwelkomt CEO Jeff Bezos Spaanse shoppers: ‘Esperamos que te guste nuestra página web. Gracias por comprar con nosostros.’