Twinkle | Digital Commerce

Google herlanceert Google Catalogs

2017-11-09
180101
  • 1:06

Google heeft deze week de Google Catalogs gelanceerd, een gratis tablet-geoptimaliseerde app waarmee meerdere catalogi handig doorzoekbaar en interactief te bekijken zijn.Met de Google Catalogs, op dit moment alleen beschikbaar op de iPad, kan de consument de digitale versies van catalogi van tientallen Amerikaanse retailers bekijken, waaronder Williams Sonoma, L.L. Bean en Macy’s. De app geeft een melding wanneer er nieuwe catalogussen beschikbaar zijn.

Interactief
Maar behalve dat de consument binnen één app door meerdere catalogi kan bladeren, heeft hij ook de mogelijkheid om producten, die zijn aandacht hebben getrokken, op te slaan en te delen met vrienden. De consument kan de foto’s bewerken, een achtergrond kiezen en, indien gewenst, een tekst toevoegen. Google Catalogs ondersteunt ook video’s, zoals kookdemonstraties in de catalogus van Williams Sonoma. Door te klikken op een artikel kan een consument het product via de online shop aanschaffen, of hij kan zoeken naar de dichtstbijzijnde fysieke winkel.

Herlancering
De Google Catalogs is niet helemaal nieuw. Google lanceerde al eerder in 2001 Google Catalog Search, waarmee consumenten door gescande versies van geprinte catalogi konden zoeken. Dit is echter nooit helemaal aangeslagen, waardoor Google het in 2009 sloot. Google laat weten dat er van de nieuwe Google Catalogs op korte termijn een versie voor tablets met Android zal volgen.

Bron: Pcmag.com