Twinkle | Digital Commerce

Ook Cdiscount opent deuren voor externe verkopers

2017-05-27
454125
  • [nieuws]
  • 0:55

Onder de naam ‘C le Marché’ heeft de Franse e-commerce gigant Cdiscount een marktplaats geopend waar derde partijen producten op kunnen verkopen. Gister nog werd bekend dat Zalando, overigens lang niet zo groot als Cdiscount, een soortgelijke stap zal zetten.

Vooralsnog worden alleen culturele producten en muziekinstrumenten van derden aangeboden op de marktplaats van Cdiscount. Shoppers krijgen, onder meer aan de hand van kleurgebruik bij de productvermeldingen, te zien of artikelen van Cdiscount zelf of van een verkooppartner afkomstig zijn (FAQ’s hier).

Top van Europa
Cdiscount, ook actief in Groot-Brittannië en eerder al Duitsland, is onderdeel van het Franse retailconcern Casino. Met een omzet van 1,18 miljard euro in 2010 behoort de site volgens Internet Retailer tot de tien grootste webverkopers van Europa. Cdiscount is daarmee twee keer zo groot als landgenoot Pixmania.com (presentatieverslag op Global E-commerce Summit hier), dat met PixPlace al langer bemiddelt in de handel van externe verkopers.