Twinkle | Digital Commerce

Ulric Jerome over de innovatiekracht van Pixmania.com

2017-11-08
180101

Managing director Ulric Jerome sprak op de Global E-commerce Summit over de ‘3 I’s’ van Pixmania: internationalisering, internalisering en innovatie. Hieronder leest u met welke voorbeelden Jerome de vernieuwingsdrang, de laatste I dus, concreet maakte.

Pixmania is een Frans e-commerce bedrijf dat verkoopt in 26 Europese landen, waaronder Nederland. Het concern zette afgelopen jaar circa 900 miljoen euro om, via 65 verschillende sites in 26 landen én via 17 fysieke winkels.

Winkels
Dat is dan ook het eerst benoemde voorbeeld van de vernieuwingsdrang van Pixmania: de opening van winkels. Jerome vanochtend in Barcelona: ‘Als je internetprijzen en enorme keuze koppelt aan directe beschikbaarheid, dan krijg je multichannel. Mensen klopten al letterlijk bij ons op de deur toen we nog géén winkels hadden. Daarop hebben we besloten te beginnen met pick up stores.’

In het nieuwe winkelformat heeft Pixmania 1.200 producten in de schappen staan. Via schermen in de winkel kunnen klanten kopen uit het complete webassortiment. Jerome: ‘De meerderheid van de bezoekers aan onze winkels komt inmiddels om daar te kopen. Het zijn veel meer dan afhaallocaties.’

Shop-in-shops
First class webdesign is volgens Jerome iets anders waarop Pixmania zich innovatief onderscheidt. Daar profiteren ook andere online-verkopers van; Jerome wijst op samenwerkingen met onder meer Chicco en Nintendo en zegt dat er merken zijn die meer verkopen via Pixmania dan via de eigen website. ‘Elke maand voegen we twee shop-in-shops toe’, aldus de Fransman.

PixExperts
Een derde proeve van vindingrijkheid zit volgens Jerome in de rijkheid van de klantervaring bij Pixmania. Hij wijst onder meer op PixExperts, deskundigen die de consument online bij de hand nemen:

En op Pixmania's Gadget Mania Buyers Guide, die ook kopers uit ons land uitkomst kan bieden bij het zoeken naar cadeaus:

Community management
Jerome noemt community management als vierde voorbeeld van innovatie bij Pixmania, dat daarvoor in verschillende landen dedicated teams heeft opgezet. De Franse webgigant is onder meer actief op Twitter, YouTube en blogs. En op Facebook, waarvoor met Leetchi.com de mogelijkheid werd gecreëerd om samen met vrienden cadeaus te kopen.

B2b
Jerome benadrukte aan het eind van zijn presentatie dat Pixmania ook innovatief is op b2b-vlak, met marktplaats PixPlace, met Pixmania-pro.com (‘Our products, your business’) en met e-commerce softwareoplossing E-merchant.