Twinkle | Digital Commerce

Volkskrant opent nieuwe webwinkel Vkshop.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:46

De Volkskrant gaat vanaf vandaag verder met een nieuwe webwinkel op een nieuw domein: Vkshop.nl. Het assortiment in de webwinkel, met een focus op kunst, cultuur en wijn, is ongeveer verhonderdvoudigd. Een belangrijke rol is weggelegd voor content uit de papieren krant.

Dat zegt manager e-commerce Frank Geusebroek tegen Twinkle. Afgelopen maart bevestigde hij dat uitgeefconcern De Persgroep bouwde aan een nieuwe culturele webshop, maar tot vandaag was onduidelijk om welke titel het ging.

Veertigduizend producten
De webwinkel van de Volkskrant was tot gister gevuld met drie- tot vierhonderd artikelen. Deze dagen gaat het aanbod richting de veertigduizend producten. Geuzebroek: ‘Voortaan bieden we alle nieuwe Nederlandse boeken, dvd's en cd’s aan. Daarnaast hebben we plannen om flink uit te breiden in de categorie wijn.’

Geavanceerde zoekfunctie
Behalve een nieuw domein, een groter assortiment en een nieuw design is nog een aantal dingen veranderd aan de webshop van de Volkskrant. Geusebroek wijst allereerst op de geavanceerde zoekfunctie, die in eigen huis werd gebouwd: ‘Die laat bovenaan exclusieve producten zien, dan producten die de experts van de kunstredactie de moeite waard vinden en dan de rest van het aanbod.’

Mails met recensies
Net als concurrent NRC Handelsblad deed bij webwinkel NRC Lux, gaat de Volkskrant recensies an andere krantenartikelen koppelen aan de producten in de 'webwinkel met inhoud'. Geusebroek: ‘Het is nog een hele klus om al die content goed te integreren. We zullen liefhebbers van respectievelijk boeken, films en muziek gerichte mails gaan sturen met nieuwe recensies uit de krant. Behalve een winkel willen we een bron van informatie en inspiratie zijn, ook met de introductie van zogenoemde ijzeren lijsten met redactiefavorieten. ’

Rijker en voller
De Volkskrant heeft Carice van Houten gestrikt als blikvanger van de nieuwe winkel. De actrice maakte een selectie van haar favoriete boeken, films en muziek, die uiteraard te koop zijn op de site.De komende weken, zo laat Geusebroek weten, wordt Vkshop.nl nog ‘veel rijker en voller’. In september moeten automatische aanbevelingen en nog een aantal andere nieuwe features zijn toegevoegd aan de webwinkel.