Twinkle | Digital Commerce

Macy’s en Bloomingdales voortaan te koop in Europa

2017-11-11
150180
  • 1:20

Macy’s, een van Amerika’s grootste warenhuisketens, en zusterketen Bloomingdales.com zijn begonnen met levering van weborders aan 91 landen buiten de Verenigde Staten. Ook Nederlandse webshoppers kunnen er voortaan terecht.

Op Macys.com en Bloomingdales.com kunnen internationale shoppers winkelprijzen voorgeschoteld krijgen in hun eigen munteenheid. De optie om een andere taal te selecteren bestaat (nog) niet.

Macy’s zegt dat orders door de bank genomen tussen de 4 en 13 werkdagen na bestelling internationaal worden afgeleverd. De prijs is afhankelijk van een aantal variabelen als de plaats van bestemming, het aantal bestelde items, het totale gewicht en het gewenste serviceniveau (meer shipping info hier, retourinfo hier).FiftyOne
Voor de internationale verzending heeft Macy’s een deal gesloten met FiftyOne Global Ecommerce. Bestellingen van overzee komen terecht bij het bedrijf, dat de orders verwerkt en verscheept. FiftyOne doet ongeveer hetzelfde voor andere Amerikaanse onlineverkopers als Overstock.com, Nordstrom.com en Gap.

Volgens Michael DeSimone, CEO van FiftyOne, zijn Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk de grootste internationale markten voor Amerikaanse retailbedrijven. Op al die drie markten is Macy's sinds gisteren actief.

3.500 man extra
Met een webomzet van 1,6 miljard dollar (2010) in de Verenigde staten bezet Macy’s de 17e plaats in de Top 500 Guide van Internet Retailer. Om de groei van e-commerce en m-commerce bij te benen wil het bedrijf zijn personeelsbestand in twee jaar tijd met 3.500 werknemers uitbreiden. Ze komen voornamelijk te werken in de Amerikaanse fullfilmentcentra van Macy's, dat zo'n 800 fysieke warenhuizen onder de eigen vlag exploiteert (Wikipedia).