Twinkle | Digital Commerce

Google introduceert +1 button in Nederland

2018-06-11
315205
  • 1:18

Google introduceert zijn +1 button deze week in Nederland en België. De knop helpt gebruikers te vinden wat ze zoeken op internet, door te wijzen op aanbevelingen van onder meer vrienden. De +1 button wordt wel gezien als Googles antwoord op de like-button van Facebook.

De +1 button werd al enige tijd geleden geïntroduceerd op de Amerikaanse markt, maar nu gaat Google internationaal met de knop. Dat maakt het bedrijf vandaag zelf bekend in een posting op het Nederlandse Google AdWords blog.

Webwinkeliers
In ons land zullen onder meer het AD en de Telegraaf de +1 button een plek geven op hun websites. Aangenomen mag worden dat veel webwinkeliers zullen volgen, omdat de knop een laagdrempelige manier biedt om bezoekers aanbevelingen te laten doen, waar hun contacten weer op aan kunnen slaan.

Ook in zoekresultaten en advertenties
De +1 button is behalve op websites die de knop implementeren ook te zien bij de organische zoekresultaten van Google en bij AdWords-advertenties. In onderstaande video legt Google uit hoe de +1 button gebruikers kan helpen bij het vinden van bijvoorbeeld producten, nieuwsartikelen en recepten:

Uitleg
Meer Nederlandstalige uitleg over zijn +1-button biedt Google hier (consumenten) en hier (webmasters).

NB: Twinkle schreef eerder over de invloed van Googles +1 button op de zoekresultaten, naar aanleiding van een whitepaper van SEO Effect. U vindt de whitepaper hier, het artikel (samenvatting) hier.