Twinkle | Digital Commerce

Duizenden vacatures bij Macy's door webgroei

2017-11-08
30164
  • 1:11

Macy’s wil de komende twee jaar 3.500 nieuwe mensen aannemen om de groei van e-commerce en m-commerce bij te kunnen benen. Er is vooral extra personeel nodig om de fulfilment centra van de Amerikaanse warenhuisketen te bemannen.

Macy’s zoekt 2.775 extra paar handen voor de picking & packing van zijn op afstand bestelde goederen. Daarbij gaat het om de optelsom van voltijd-, deeltijd- en seizoensmedewerkers. Daarnaast zijn er 725 vacatures voor kantoorfuncties in New York, California en Georgia.

Macysjobs.com
De stafmedewerkers komen te werken op afdelingen die de merchandise, marketing, operations en site-ontwikkeling van Macys.com en/of zustersite Bloomingdales.com moeten bevorderen. Alle nieuwe vacatures verschijnen later deze maand op Macysjobs.com.

Multichannel
Macy’s (Wikipedia) wil klanten een winkelervaring bieden waarbij het fysieke, online en het mobiele kanaal naadloos in elkaar overgaan. Macy’s CEO Terry J. Lundgren zei op de Annual Summit van Shop.org in 2009 al dat 1 dollar aan webomzet zorgde voor 5,77 dollar aan bestedingen in de fysieke winkels van Macy’s.

Omzet
Macy’s brengt geen online-verkoopcijfers naar buiten. Internet Retailer begrootte de totale webomzet in 2009 op 1,24 miljard dollar, waarmee het de 20e webverkoper van Amerika zou zijn. De warenhuisketen liet wel weten dat de webinkomsten in de eerste tien maanden van vorig jaar 29 procent hoger lagen dan die in 2009.