Twinkle | Digital Commerce

EBay nu ook grootaandeelhouder van Intershop

2017-05-27
180101
  • 1:26

Met de afronding van de acquisitie van GSI Commerce is eBay grootaandeelhouder geworden van Intershop. Daarmee heeft eBay, onlangs 100 procent eigenaar geworden van Magento, zich in korte tijd een sterke positie verworven in e-commerce software.

Intershop Communications AG, dat een paar handen vol Nederlandse bedrijven op de imponerende klantenlijst heeft staan, verwelkomt eBay vanochtend in een persbericht als nieuwe grootste aandeelhouder: ‘De overname (van GSI Commerce, red.) biedt nieuwe kansen voor Intershop, in de wetenschap dat eBay een van de leiders in de mondiale e-commerce markt is.’

‘Strategische partner’
Voor circa 8,2 miljoen dollar nam het Amerikaanse GSI Commerce vorig jaar een aandeel van 12,6 procent in Intershop. Het Duitse bedrijf beschouwt GSI-koper eBay als een nieuwe strategische partner, getuige ook de kop van het bericht dat het vandaag verspreidt. Dr. Ludger Vogt, lid van de Raad van bestuur van Intershop, maakt duidelijk welke kansen het bedrijf ziet onder de nieuwe grootaandeelhouder: ‘Strategische allianties zijn extreem belangrijk voor Intershop om ons leidende technologieplatform sneller te kunnen lanceren in de markt, voornamelijk buiten Europa.'

Magento
Eerder deze maand werd bekend dat eBay 100 procent van de aandelen van Magento in handen krijgt. Anders dan de integrated softwareoplossingen van Intershop is Magento gebaseerd op open source software. Magento zal worden ingepast in het nieuwe X.Commerce project van eBay. Dat moet een ‘geïntregreerd open source platform’ worden, waarover CEO John Donahoe in oktober meer details zal onthullen.

Wereldleider
Volgens CFO Bob Swan wil eBay uitgroeien tot de 'mondiaal leidende e-commerce partner voor retailers en merken van elke omvang'. Waar Intershop veel klanten heeft in het hogere en middensegment, levert Magento juist diensten aan veel kleine bedrijven.