Twinkle | Digital Commerce

De Nieuwe Zaak wil Europa in met Christelijke webshop NEEMA

2017-05-27
180101
  • 1:41

De Nieuwe Zaak Retail heeft in samenwerking met NEEMA een Christelijke webwinkel gelanceerd op Neema.nl. De retailtak van het e-commerce adviesbureau blijft ‘risicodragend’ betrokken bij het project. Doel is meer Christelijke webwinkels te openen in andere landen.

De Nieuwe Zaak leverde in november vorig jaar een nieuwe webwinkel op voor de Evangelische Omroep (EO). De ambitie om een grote Christelijke online mediawinkel op te zetten werd in de kiem gesmoord, omdat de omroep door de wetgever wordt beperkt in zijn marketingmogelijkheden voor productverkoop (meer daarover hier).

'Behoefte aan eigen omgeving'
De Nieuwe Zaak Retail, de naam waaronder het bureau vanaf eind 2009 zelf begon met webwinkelexploitatie, dook in het gat dat de EO niet mag dekken. Jurriën Kerstholt, directeur van De Nieuwe Zaak, zei in november tegen Twinkle: ‘Veel Christenen gaan nu naar Bol.com, maar ze hebben behoefte aan een eigen winkelomgeving met een breed aanbod. Wij gaan daar zelf een webwinkel voor bouwen.’ Meer wilde Kerstholt toen niet kwijt.

Inspirerende content
De Nieuwe Zaak Retail maakt nu duidelijk dat het voor een risicodragend deel is gestapt in project NEEMA. Missie: ‘Mensen in contact brengen met inspirerende content die hen dichter bij God kan brengen’. Op Neema.nl, gebouwd op De Nieuwe Zaak's eigen platform ecManager, worden onder meer Christelijke boeken, films en muziek aangeboden:Commercieel bedrijf
De Nieuwe Zaak Retail zegt volop kansen te zien in de Christelijke niche, in binnen- en buitenland. Daarbij zal NEEMA, als kenner van de doelgroep en het assortiment, partner blijven.

Behalve missionaris is NEEMA ook een onderneming. Op Neema.nl staat onder het kopje ‘Over NEEMA’: ‘NEEMA Webshop is tegelijkertijd een commercieel bedrijf en heeft als ambitie websites in heel Europa te ontwikkelen op een hoogwaardig niveau, om zo producten aan te bieden die Bijbels verantwoord zijn en daarmee mensen te helpen God te vinden of te helpen in hun geloof. De winst van NEEMA wordt ingezet voor goede doelen en voor gezonde groei van het bedrijf.'