Twinkle | Digital Commerce

TNT Posts webwinkel Zosjopze.nl voortaan Twish.nl

2017-05-27
301144
  • 1:49

Zosjopze.nl, een webwinkel van TNT Post, gaat verder als Twish.nl. Met de naamswijziging is ook de steunkleur van de shop veranderd, van groen in paars. TNT Post, dienstverlener voor de e-commerce branche, treedt op Twish.nl zelf als verkoper op.

Zosjopze.nl werd een klein jaar geleden gelanceerd. Guido de Wit, destijds manager business development bij TNT Post, presenteerde de site als ‘webwinkel met een bijzondere selectie producten voor dames en kinderen’. Dagjes weg vormen de derde productcategorie die prominent wordt getoond op ‘De leukste online boetiek van Nederland’.

Aanvulling op Sjopze.nl
De Wit, inmiddels directeur online retail development bij TNT Post, noemde Zosjopze.nl een aanvulling op Sjopze.nl, een advertentieplatform voor webwinkels met folders en een website. Met dat verschil dat het postbedrijf op Zosjopze.nl zélf de verkopende partij is. De Wit: ‘Het is een eigen webwinkel met producten van twintig tot dertig leveranciers. Die kunnen we ook meenemen in Sjopze. Zo zijn we in staat het blaadje en de site meer afgewogen te vullen.’

Handen niet op elkaar
TNT Post, als belangrijke schakel in het proces naar de klant altijd al kritisch gevolgd door webwinkeliers, krijgt de handen van deze groep niet op elkaar met zijn eigen online-verkoopactiviteiten. Dat blijkt onder meer uit reacties op eerdere artikelen op deze site over Sjopze en Zosjopze.

In de schoenen van online-retailers
Bij de opening van Drukwerkservice.nl, ook een eigen shop van TNT Post, zei De Wit onlangs tegen Nederlands MediaNetwerk: ‘Als je zegt dat je specialist bent in e-commerce, moet je het vak ook zelf in de praktijk brengen, want door die ervaring kun je het beste kennis en kunde opbouwen. Met onze eigen webshops staan we als het ware in de schoenen van alle online retailers en leren we hoe je klanten vindt en houdt, hoe je traffic op je website krijgt en welke producten wel en niet verkopen.'

Kowin
Sjopze.nl en Twish.nl worden beheerd door Kowin, een full service e-commerce dienstverlener die TNT Post een jaar geleden overnam. Het postbedrijf krijgt binnenkort zelf ook een nieuwe naam: PostNL. E-commerce is benoemd als één van de belangrijkste pijlers voor de toekomst, dat ook op Kadowereld.nl als online-verkoper optreedt.