Twinkle | Digital Commerce

Bol.com laat externe ontwikkelaars binnen

2017-05-27
393342

Bol.com wil nog dit jaar een developers programma lanceren. Externe ontwikkelaars gaan applicaties maken die de online-retailer helpen de verkoop buiten de eigen site te stimuleren. Dat zei Ralph Remkes van Bol.com zojuist op De E-commerce Dagen.

‘Er worden content API’s (application programming interfaces, red.) ontwikkeld voor derden. Daarmee hopen we anderen te inspireren om applicaties voor ons te ontwikkelen’, zie Remkes zojuist in een bomvolle zaal in de Jaarbeurs. De online-marketeer van Bol.com verwees in zijn presentatie veelvuldig naar het developers programma waar eBay succesvol mee is.

Eerste resultaten affiliateprogramma
Remkes noemde de komst van een developers programma een logisch vervolg op het eigen affiliateprogramma, waar Bol.com begin dit jaar mee startte. Hij deelde ook een aantal eerste bevindingen over dat laatste programma. Daarbij zijn resultaten van maart vorig jaar met die van maart dit jaar vergeleken. De twintig grootste affiliates die kopers naar Bol.com brengen zagen hun conversie met 4,18 procent stijgen, terwijl hun ecps (effective cost per click), groeide met 8,19 procent. Bol.com zag de omzet per klik uit affiliatemarketing met 18,16 procent stijgen.

'Bomvol winkels, bomvol voordeel'
Bol.com, de grote winnaar bij de Thuiswinkel Awards, breidde afgelopen week zjn assortiment uit met huishoudelijke apparaten. De pay-off is voortaan 'Bomvol winkels, bomvol voordeel'.

NB: Morgen neemt Bol.com's managing director Daniel Ropers zitting in een forum op De E-commerce Dagen. Daarbij geven ook Pieter Zwart van Coolblue en Paul Nijhof van Wehkamp.nl acte de présence.