Twinkle | Digital Commerce

Robin stelt API beschikbaar voor software-koppelingen

2017-05-27
180101
  • 1:25

Robin heeft een API gelanceerd, waardoor externe ontwikkelaars koppelingen kunnen maken voor verschillende e-commerce platforms. Zo’n koppeling stelt webwinkeleigenaren in staat om het klantenservice dashboard van Robin te verrijken met eigen data.

Robin voorziet al in integraties met verschillende aanbieders van webwinkelsoftware, waaronder Shopify, Magento en SEOshop. Webwinkeliers die draaien op die platforms genieten kosteloos en automatisch van de verrijkingmogelijkheden als ze klant worden bij Robin. Het bedrijf verwacht een soortgelijke koppeling voor BigCommerce de komende maanden af te ronden.

API
Met de API (application programming interface) laat Robin de ontwikkeling van verdere integraties over aan externe developers. ‘Momenteel hebben we al API-toegang verleend aan ontwikkelaars die een integratie willen bouwen voor onder andere Prestashop, Woocommerce en SumoStore’, laat Robin weten in een persbericht.

Prioriteren
Informatie over orders, facturering en verzending voegt volgens Robin ‘waardevolle context toe aan klantvragen’, waardoor webwinkeliers een betere en snellere service kunnen bieden aan shoppers. Het dashboard van Robin toont, mits gekoppeld, ook retentie-informatie, zoals het bedrag dat een klant tot dan toe besteed heeft in webwinkel, het totale aantal orders en de datum van de eerste aankoop. ‘Dit helpt webwinkels de vragen aan de klantenservice beter te prioriteren en hun focus op terugkerende klanten te vergroten’, motiveert Robin.

Informatie uit andere systemen en databases
Met behulp van de API kunnen ontwikkelaars niet alleen e-commerce data koppelen aan klantprofielen, ook kunnen ze die profielen verrijken met informatie uit bijvoorbeeld systemen voor crm en business intelligence en uit andere databases.

Waardering
Robin, dat begin dit jaar een kapitaalinjectie kreeg van eigen bodem, sleepte vorig jaar voor het vernieuwende karakter van zijn dienstverlening een Thuiswinkel Innovatie Award in de wacht.