Twinkle | Digital Commerce

Mikro Elektro werkt aan heropening Its-online.nl

2017-11-08
13051305
  • 1:14

Mikro Electro, dat tien vestigingen van It’s overnam, zal ook online onder die vlag gaan verkopen. De holding Mikro Electro nam vorig jaar al ShoppingService en webwinkel CleverCow.com over. ‘Onze inkoopkracht neemt opnieuw toe’, aldus directeur Jan Hoogstrate.

Met de overname van de tien It’s winkels in Zuid-Holland breidt het Brabantse Mikro Electro zijn winkelportfolio uit tot 26 stuks. De winkels moeten volgens Hoogstrate binnen twee weken weer open gaan. Voor daarna staat de heropening van Itsonline.nl op de rol.

Een platform
Mikro Electro is al een miljoenenspeler online. Op 1 januari 2010 werd het bedrijf, dat voor de gelijknamige keten een weinig flitsende e-shop in de lucht houdt, eigenaar van ShoppingService, waarop leden volgens Hoogstrate elektronica tegen inkoopprijzen kunnen aanschaffen. ‘Clevercow.nl is de webwinkel die daaronder hangt’, aldus de directeur. ‘Uiteindelijk willen we dat alle webwinkelactiviteiten op één platform gaan draaien. Hoe we dat precies gaan aanpakken kan ik nu nog niet zeggen.’

Twinkle100
Met een omzet van 4 miljoen euro in 2007 bezette CleverCow de 82e plaats in de Twinkle100 van 2008. In later edities ontbrak de naam op de lijst. IMpact Retail, de failliete vorige eigenaar van It’s, stond in de laatste Twinkle100 op plek 22 met een omzet van 68,7 miljoen euro in 2009. Hoogstrate laat doorschemeren dat internetformule Modern.nl, dat een doorstart kreeg bij Scheer en Foppen, daaraan meer bijdroeg dan It’sonline.nl.