Twinkle | Digital Commerce

Mediamarkt en Redcoon onder een dak

2017-11-08
180101
  • 1:23

De Media-Saturn Holding, moederbedrijf van Media Markt, neemt Redcoon over. Als onafhankelijke dochteronderneming zal de internationale online-retailer in consumentenelektronica zijn eigen commerciële strategie behouden. Eerder gingen er al geruchten over een op handen zijnde overname.

Uitsluitend online
Welk bedrag er voor Redcoon is betaald, is niet bekend gemaakt. Na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten zal Redcoon onder de vleugels van Media-Saturn op de markt actief zijn. Binnen de groep blijft Redcoon echter uitsluitend in het online-segment actief. De onderneming behoudt ook het hoofdkantoor in Aschaffenburg. Reiner Heckel blijft algemeen directeur en vennoot van de onafhankelijke dochter van de Media-Saturn Groep, die met Media Markt en Saturn zal concurreren.

Media Markt experimenteert al een tijdje met een webwinkel die die niet echt van de grond wil komen.

Strategie
Het bedrijf past perfect in het portfolio van Media-Saturn, aldus Dr. Rolf Hagemann, CFO van de Media-Saturn Holding GmbH, vicevoorzitter van de directie en verantwoordelijk voor Mergers & Acquisitions. 'Met de overname krijgen we toegang tot de e-commerceactiviteiten in Duitsland en negen andere Europese landen. De onderneming is al een gevestigde en betrouwbare speler op het gebied van e-commerce en zal voortaan de online-activiteiten van onze merken Media Markt en Saturn als zelfstandige unit uitbreiden. Daarom is Redcoon een essentieel bestanddeel van onze online-strategie.'

402 miljoen euro
Redcoon, dat in 2003 in de Duitse plaats Aschaffenburg werd opgericht door een voormalig Media Markt-werknemer, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote speler in de online-verkoop van consumentenelektronica. De webwinkel is actief in tien Europese landen, waaronder Nederland en België, en telt 485 werknemers. De verwachte omzet over het gebroken boekjaar 2010/2011 is 402 miljoen euro.