Twinkle | Digital Commerce

‘Toename online-video’s; inzet behoeft verbetering’

2017-05-27
180101
  • 1:59

Onderzoek toont aan dat online-video’s de conversie van webshops kunnen verhogen en het aantal retouren kunnen verminderen. Het gebruik van video onder webwinkeliers groeit harder dan dat van andere mogelijke content. Emarketer zette een aantal onderzoeksresultaten op een rij.

Met video’s kunnen webwinkeliers een beter beeld van producten bieden, een toelichting geven over de werking van bepaalde artikelen en andere informatie uitzenden die online-shoppers helpen bij hun aankoopbeslissing.

Toename online-video’s

Volgens de ‘13th Annual Mystery Shopping Study’ van de e-tailing group maakten 73 van de 100 grootste Amerikaanse online-retailers afgelopen kwartaal gebruik van video's op productpagina's, tegenover 55 een jaar eerder. Dat is een derde meer.



Kleine schaal
Online-video's nemen sneller in populariteit toe dan andere onderzochte features, maar retailers hebben nog een hoop werk te verzetten als het gaat om de integratie van online-video’s op hun sites. Craig Wax van Invodo, dat video’s maakt voor retailers en een platform biedt voor het verspreiden ervan, zei in januari tegen eMarketer dat ondanks de snelle opname, ‘retailers nog ver verwijderd zijn van saturation. Want ook al maken ze gebruik van video’s, het wordt nog niet op grote schaal toegepast. Op dit moment zijn er maar een paar retailers die duizenden video’s hebben.’

Dit gegeven wordt ondersteund door onderzoek door SundaySky, dat een platform biedt voor mass-generated video content gebaseerd op de inhoud van een website. Het bedrijf onderzocht zowel handmatig als automatisch de sites van de top 50 uit de Amerikaanse Internet Retailer 500 en ontdekte dat de meeste sites relatief weinig video’s hebben. Zo hebben drie op de vijf onderzochte retailers minder dan honderd video’s online staan. In verreweg de meeste gevallen zijn het er zelfs minder dan tien:



Productvideo’s
Het meest voorkomende type video is de productvideo, aangeboden door bijna driekwart van de onderzochte sites:.



Verkeerde plaatsing
Naast het verbeteren van het conversiepercentage, kunnen video’s ook van positieve invloed zijn op zoekmachineoptimalisatie, aangezien sites en pagina’s met video’s veelal hoger ranken in de zoekresultaten. Maar SundaySky constateert dat veel retailers deze voordelen mislopen door de video’s niet op de juiste manier op de site te plaatsen, bijvoorbeeld doordat ze gebruikmaken van pop-upvensters. Bijna de helft van de onderzochte retailers heeft geen enkele video die door Google wordt geïndexeerd. Ongeveer een kwart heeft slechts tien video’s die door Google worden gevonden.

Bron: Emarketer.com