Twinkle | Digital Commerce

Sooco.nl en Fbay.nl verkopen geen schoenen meer

2017-05-27
27590
  • [nieuws]
  • 1:18

Schoenensites Sooco.nl en Fbay.nl nemen geen bestellingen meer aan. Ze wijten dat richting de klant aan storingen en onderhoudswerkzaamheden. Sooco Footbar, eigenaar van de shops, is door de rechter in Almelo failliet verklaard.

Sooco Footbar runt vanaf eind 2008 een schoenwinkel in Enschede en voegde daar in het voorjaar van 2009 webwinkel Sooco.nl aan toe. Volgens eigenaar Marcel ten Hoopen was het met een assortiment van zo’n vijftienhonderd paar schoenen toen 'op fashiongebied de grootste Nederlandse schoenen en -sneaker store op internet'.

Storing
Sooco.nl is nog altijd bereikbaar. Pas bij het doen van een bestelling wordt de klant een halt toegeroepen. Er zou sprake zijn van ‘een storing en onderhoudswerkzaamheden’ aan het betaalproces:



Fbay.nl
Naast Sooco.nl lanceerde Sooco Footbar in mei 2009 ook veilingplatform Fbay.nl, dat behalve als outletkanaal voor Sooco zelf ook als promotiekanaal voor andere schoenverkopers dienst moest gaan doen. Fbay.nl is ‘tijdelijk offline wegens onderhoud'. In ieder geval is voorkomen dat de sites van Sooco na het faillissement nog open staan voor bestellingen, een situatie die zich door onachtzaamheid van curatoren eerder nog wel eens voordeed.

Winkel open
Opmerkelijk is dat de winkel van Sooco Footbar in Enschede, in 2008 onderscheiden met de retaildesignprijs, vandaag nog wel open is. Curator Mink Severeins was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

NB: De concurrentie op de online-schoenenmarkt neemt met de groei van het aantal webbestellingen snel toe. Twinkle bracht onlangs een uitgebreid artikel over de ontwikkelingen in de branche.