Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse schoenveilingsite Fbay.nl van start

2017-05-27
168129
  • 1:24

Sooco footbar verkoopt zijn schoenen sinds kort ook online. Naast Sooco.nl, waarop ruim vijftienhonderd modellen van zo'n honderd merken worden aangeboden, heeft de retailer ook een veilingsite opgezet: Fbay.nl.

De winkel van het Enschede Sooco footbar, 'the multi-brandstore in shoe- & sneakerfashion', is nog geen jaar open en sleepte al de Retaildesignprijs 2008 voor de mooiste winkelinrichting in de wacht.

Verkoopcombinatie
Het complete aanbod uit de op Japanse leest geschoeide winkel is ook te vinden op Sooco.nl, volgens eigenaar Marcel ten Hoopen 'op fashiongebied de grootste Nederlandse schoenen en -sneaker store op internet'. Ten Hoopen zoekt zowel online als offline de verkoopcombinatie tussen sportschoenen en wat hij 'bruine schoenen' noemt.

Veilingsite
Om schoenen uit oude collecties, slecht lopende modellen of laatste paren te verkopen, heeft Ten Hoopen Fbay.nl opgezet. Op de veilingsite, waar shoppers zich voor moeten registreren, worden schoenen al vanaf 1 euro per paar aangeboden. Wanneer iemand over de gestelde startprijs heen biedt, begint een veiling die drie dagen duurt. De uiteindelijke hoogste bieder krijgt een betalingslink per mail toegestuurd, waarna hij via het platform van Buckaroo kan betalen, net zoals dat kan bij Sooco.nl. Beide sites sturen de schoenen gratis op bij een bestelling van 49,95 euro of meer.

Promotiekanaal
Behalve als outletkanaal doet Fbay.nl ook dienst als promotiekanaal voor Sooco.nl, zegt Ten Hoopen: 'Bestellers op Fbay.nl krijgen bij hun schoenen twee geschenkbonnen meegestuurd, die 10 procent korting bieden op Sooco.nl. Ze kunnen die bonnen natuurlijk ook weggeven. Verder is Fbay.nl weer eens iets nieuws, waarbij we consumenten op interactieve wijze de prijs laten betalen voor schoenen. Het loopt vooralsnog boven verwachting.'

Toekomst
In de toekomst wil Van Hoopen ook leveranciers de mogelijkheid bieden restpartijen via Fbay.nl te slijten. Verder wil hij met zijn sites de Europese markt op. Eerste stap in die richting is de toevoeging van PayPal als betaaloptie.