Twinkle | Digital Commerce

Nordstrom koopt flash fashion community HauteLook

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Nordstrom, een van Amerika’s grotere warenhuisketens, neemt voor een bedrag van 180 miljoen dollar de besloten shopping community HauteLook over. Het is de volgende in een reeks overnames van flash sale sites door gevestigde Amerikaanse partijen.

Met een webomzet van 784 miljoen dollar in 2009 bezet Nordstrom de 29e plek in de Top 500 Guide van Internet Retailer, de lijst met Amerika’s grootste online-verkopers. Overnameprooi HauteLook staat met een omzet van ruim 61 miljoen dollar op die lijst, maar zal gezien de groei van flash fashion vermoedelijk enkele plaatsen stijgen in de lijst die over 2010 wordt opgemaakt.

Sales van 48 uur
HauteLook biedt fashion en lifestyle artikelen van bekende merken tegen flinke korting aan in sales van 48 uur. De besloten site leunt op hetzelfde concept als onder meer de Franse pionier Vente-privee.com, het Belgische Vente-Exclusive.com en het Nederlandse Shopvip.com. Een paar maanden geleden voegde Hautelook onder de naam Getaways reizen toe aan zijn assortiment.

GSI Commerce, Amazon en eBay
Nordstom, dat bestellingen uit  Nederland accepteert, is niet de eerste grote Amerikaanse e-commerce speller die door een acquisite een plaats claimt in het drukke speelveld voor flash fashion. GSI Commerce werd eind 2009 eigenaar van Ruelala.com, enig vorig jaar nam Amazon het Spaanse Buyvip.com over en kort daarna kocht eBay het Duitse Brands4friends.