Twinkle | Digital Commerce

SEOshop grens over met groeigeld en nieuwe diensten

2017-05-27
180101

SEOshop heeft vandaag met Webwinkelsoftware.nl een nieuw platform gelanceerd. Het bedrijf gaat concurreren met webdesignbureaus en wil ook internationaal de boer op. De expansie wordt versneld door kapitaal van durfinvesteerder Henq.

Henq Innovatiefonds 2 heeft een ‘substantieel minderheidsbelang’ in SEOshop genomen, aldus Ruud Stelder. ‘We brengen dat nieuws nu naar buiten, bij de lancering van ons nieuwe concept. Maar het platform is al mede mogelijk gemaakt door de investering van Henq’, zegt de CEO van de webwinkelbouwer.

Template engine
SEOshop heeft zich altijd gepositioneerd als een laagdrempelige leverancier voor het MKB, die bedrijven in staat stelt om snel een webwinkel in de lucht te brengen. De dienstverlening is op Webwinkelsoftware.nl uitgebreid met een ‘template engine’, waarin allerlei vormgevingsfunctionaliteit zit. Stelder: ‘Waar we voorheen beperkte mogelijkheden boden om een huisstijl aan te passen, faciliteren we nu maatwerk in design. Feitelijk voegen we een extra communicatielaag toe. We gaan concurreren met webdesignbureaus, die het platform zelf ook kunnen gebruiken om templates te bouwen voor klanten.’ Die doelgroep wordt ook specifiek benaderd, onder andere met de optie het hele platform als white label af te nemen.

Internationale uitrol
Door het groeigeld van Henq denkt SEOshop het nieuwe platform versneld internationaal uit te kunnen rollen. Stelder: ‘Nu al kunnen kunnen Nederlandse klanten van ons ook verkopen in het buitenland, door het aanbod van 11 talen, verschillende munteenheden en koppelingen met psp’s (payment service providers, red.). Integraties met andere partijen moeten ervoor zorgen dat buitenlandse webverkopers ook met ons in zee kunnen gaan om shops op te zetten en te ontwerpen.’

Productontwikkeling
SEOshop, het bedrijf achter ongeveer 2.500 Nederlandse webwinkels volgens Stelder, gaat behalve in internationale expansie investeren in productontwikkeling de komende tijd. ‘We hebben nu twee webdevelopers zitten. Daar komen er in eerste instantie twee bij en later wil ik nog twee developers toevoegen.’