Twinkle | Digital Commerce

webwinkel-voor-gevangenen

2017-05-26
180101
  • 1:12

Hoeveel moet ons kabinet nog bezuinigen? Wellicht dat het sterk staaltje creatief opbrengstdenken van een Russische gevangenis inspiratie kan bieden om ook aan de inkomstenkant te werken.

De Moscow times schrijft dat het Moskouse gevangeniswezen een maand geleden een webwinkel opende en nu al gemiddeld 180 bestellingen per dag ontvangt. Vrienden, geliefden en familie kunnen in de webwinkel lekker eten zoals chocolade, kaas en fruit kopen, maar ook sigaretten en leesvoer zoals bijbels, wetboeken en korans. De bestelling wordt binnen 3 dagen afgeleverd in de cel. 

Omvangrijke nichemarkt
Binnenkort is de service beschikbaar voor alle zeven gevangenissen in Moskou. Een redelijk omvangrijke nichemarkt, omdat er jaarlijks zo'n dertigduizend gedetineerden worden opgenomen in die gevangenissen. Hoeveel moeders, vaders, geliefden en kinderen zijn daaraan verbonden?

Zonnebankbon
De behoefte wordt nog eens versterkt door de embarmelijke omstandigheden in sommige gevangenissen. Zo kwam de eeuwenoude Butyrskaya-gevangenis in 2009 veel in het nieuws na de dood van een advocaat, die in de gevangenis stierf na slechte medische zorg. Het gebrek aan zonlicht in die gevangenis, zal worden opgelost door zonnebanken. Gedetineerden kunnen die gebruiken tegen betaling, dus koop online een zonnebankbon voor je favoriete gevangene!

Cadeaushop voor Nederlandse gevangenen
In de VS zijn er ook initiatieven. Zo is er een uitgever van wenskaarten die zich op de markt van bekenden van gedetineerden richt.Welke slimme ondernemer zet binnenkort een cadeaushop voor gevangenen in Nederland op? Ongetwijfeld moet het assortiment wat aangepast worden, maar een meer opmerkelijke nichemarkt kom je niet vaak tegen!