Twinkle | Digital Commerce

Adidas toont virtuele schoenenmuur

2017-10-05
180101
  • 1:01

Intel heeft voor Adidas de adiVerse Virtual Footwear Wall ontwikkeld, die de traditionele winkel en e-commerce bij elkaar moet brengen. Op de schoenenmuur kunnen achtduizend verschillende paren schoenen in 3D worden getoond. Bestellen kan op de winkelvloer.

Met de adiVerse Virtual Footwear Wall kunnen fysieke retailers op een beperkt oppervlak een breed assortiment aanbieden aan klanten. De consument kan de schoenen draaien en erop inzoomen. Via een touchscreen is meer informatie op te vragen, waaronder video’s en tweets over het product in kwestie.

Bestellen en betalen
Wie zijn favoriete schoenen heeft gevonden, kan ze op de winkelvloer bestellen. Dat kan op een gesynchroniseerd mobiel apparaat met internetverbinding. In de voorbeeldvideo hieronder is dat een iPad, overhandigd door een winkelmedewerker. Betalen kan ofwel via dat device, ofwel aan de winkelkassa.

Olympische Spelen
De schoenenmuur van Adidas wordt naar verwachting over een jaar op de winkelvloer geïntroduceerd, te beginnen in Groot-Brittannië. De lancering zou volgens Britse bronnen gepland staan rond de Olympische Spelen, die in de zomer van 2012 plaatsvinden in Londen.