Twinkle | Digital Commerce

Mac App Store opent 6 januari de virtuele deuren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Apple heeft aangekondigd op donderdag 6 januari de deuren van de Mac App Store te openen. Na de gerenommeerde App Store voor mobiele applicaties hoopt Apple met deze applicatieshop hetzelfde te kunnen betekenen voor computerapps.

Twee maanden geleden kondigde Apple de Mac App Store al aan. Voorheen waren dergelijke app-winkels alleen toegankelijk voor mobiele apparaten maar Apple zal vanaf begin 2011 ook de pc-markt met apps bedienen.

Overeenkomstig
Buiten de verschillen in toepassing, zijn de stores aan elkaar gelijk wat betreft gebruik. Net als de App Store voor mobiele applicaties kunnen bezoekers van de Mac App Store zowel betaalde als gratis apps downloaden. Dit proces werkt hetzelfde als in de App Store: klikken, (kopen), downloaden, installeren en de app is klaar voor gebruik. Ontwikkelaars kunnen tevens zelf de prijs van hun app bepalen en ontvangen 70 procent van de omzet.

De Mac App Store zal op 6 januari in 90 landen tegelijk beschikbaar zijn, waaronder Nederland en België . De applicatiewinkel kan door gebruikers van Mac OS X Snow Leopard gratis worden gedownload via Software-update.

Bron: Apple.com en Telegraaf.nl