Twinkle | Digital Commerce

Managementboek.nl verkoopt via iPhone app

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:34

Managementboek.nl heeft een iPhone-applicatie met koopoptie geïntroduceerd. De boekensite is bezig met de ontwikkeling van apps voor andere mobiele besturingssystemen, een mobiele website en een ‘e-book reader app’ voor de iPad.

Dat heeft Managementboek.nl bekend gemaakt. Via de gratis iPhone-applicatie zijn alle circa vijftienduizend titels van de boekverkoper te doorzoeken en te bestellen. Betalen kan per acceptgiro of automatische incasso, net als op de website van de boekverkoper. 'We werken aan de opname van iDeal', aldus een woordvoerster. Ze voegt toe dat die betaalmethode niet voor het mobiele kanaal beschikbaar zal komen, wat niet vreemd is gezien het voorlopige ontbreken van een mobiele iDeal-variant.

Aanbiedingen en aanbevelingen
De app van Managementboek.nl biedt onder meer een rubrieksindeling, een top 100 van bestsellers, een overzicht van nieuwe boeken en actuele aaanbiedingen en aanbevelingen. Die laatste hangen onder andere af van eerdere bestellingen van de iPhone-bezitter bij Managementboek.nl, dat onderdeel is van uitgever annex boekhandel MainPress.

E-reader app voor iPad
Managementboek.nl laat weten dat het zich ‘voorbereidt op communicatie via platforms zoals Blackberry, Android en Windows Mobile 7’. Gebruikers van andere smartphones worden binnenkort op een mobiele site bediend. Over toepassingen voor tablet-computers als de iPad zegt directeur Kees Visser: ‘Wij verwachten misschien nog dit jaar, maar uiterlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar met een geïntegreerde winkel en e-book reader app voor de iPad te komen. Daarmee is het  mogelijk om een e-book aan te schaffen en direct op de iPad te lezen, in plaats van allerlei ingewikkeld gedoe met downloaden en digital rights management.'

Bol.com
Met een jaaromzet van 15 miljoen euro is Managementboek.nl naar eigen zeggen de tweede online-boekhandel van Nederland. Marktleider Bol.com opende een klein halfjaar geleden een mobiele boekwinkel, waarbij marketingdirecteur Michel Schaeffer aantekende dat het pas ‘het begin van de mobiele ambities’ was. In augustus kwam Bol.com met E.bol.com, een digitale boekwinkel voor e-readers met draadloos internet.