Twinkle | Digital Commerce

'Amazon meldt zich voor BuyVip'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Amazon zou in een vergevorderd stadium van onderhandeling zijn over de overname van BuyVip. Amazon zou ongeveer 80 miljoen dollar over hebben voor het Spaanse bedrijf in flash sales, dat ook in ons land aan de weg timmert.

Dat schrijft de Spaanse zakentitel CincoDías op basis van verschillende bronnen rond de onderhandelingen. Direct betrokkenen hebben de overname echter nog niet bevestigd, meldt het toonaangevende Amerikaanse weblog Techcrunch zojuist.

Vente-privee
BuyVip is een van de jonge bedrijven die is geïnspireerd op Vente-privee.com, waar Amazon eerder een oogje op zou hebben laten vallen. Het Franse bedrijf opende als eerste een ledensite waarop merkartikelen in kortlopende sales tegen tientallen procenten korting worden aangeboden. BuyVip is behalve in thuisland Spanje en Nederland actief in Italië, Duitsland, Oostenrijk, Polen en Portugal. Het bedrijf werd in 2006 opgericht en zette vorig jaar naar eigen zeggen circa 70 miljoen euro om.

Woot!
Voor de volledige overname van BuyVip zou Amazon naar verluid zo’n 80 miljoen dollar over hebben, het bedrag dat Amazon eerder dit jaar ongeveer op tafel legde voor dagaanbiedingensite Woot!