Twinkle | Digital Commerce

Amazon: 'Bod op Vente-Privee en stenen winkels'

2017-05-27
171130
  • [nieuws]
  • 1:18

Amazon zou de besloten shopsite Vente-Privee willen overnemen en, volgens een andere bron, plannen maken voor fysieke vestigingen. Beide geruchten van dit weekend zijn formeel ontkend.

De overnamegeruchten rond Vente-Privee zijn gevoed door het doorgaans goed ingevoerde Techcrunch, dat zich baseert op anonieme bronnen. Xavier Court, marketingdirecteur van Vente-Privee, heeft de overname aan het weblog ontkend.

2 miljard euro
Volgens Techcrunch zou de grootste online-retailer ter wereld echter 2 miljard euro over hebben voor de besloten shopsite, een bedrag dat in de buurt komt van een eerdere prognose over een overnamesom voor Vente-Privee.

Community
Op Ventee-privee.com worden merkproducten gedurende enkele dagen tegen tientallen procenten korting aangeboden. Alleen leden van de community zijn welkom bij deze flash sales, die Vente-Privee dit jaar aan zo’n 650 miljoen euro omzet helpen. In andere Europese landen winnen soortgelijke sites terrein, zoals Shopvip.com in ons land.

Behalve Amazon, dat eerder dit jaar Zappos.com in handen kreeg, zouden ook eBay en Gilt de snel groeiende private shopping markt in Europa willen betreden.

Ruelala.com
EBay biedt retailers sinds afgelopen zomer de mogelijkheid restpartijen te verkopen via outlet stores op zijn platform. Gilt.com is een besloten shopsite die op de Amerikaanse markt concurreert met Ruelala.com. Die site werd onlangs voor een bedrag van 350 miljoen dollar overgenomen door GSI Commerce.

Gerucht twee: stenen winkels
De Britse krant The Times, net als Techcrunch een bron van reputatie, kwam in zijn zondageditie met het nieuws dat Amazon zoekt naar fysieke winkels op Brits grondgebied. Die zouden dan ook kunnen fungeren als afhaal- en servicepunt voor webshoppers. De krant baseert zich op niet bij naam genoemende 'property landlords'. Amazon heeft de geruchten inmiddels ontkend, zo meldt Reuters.