Twinkle | Digital Commerce

Zoover-baas Stephan Bosman wint LOEY-award

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Stephan Bosman mag zich de eerste winnaar van de Leading Online Entrepreneur of the Year ofwel LOEY Award noemen. De CEO van reisreview site Zoover ontving de prijs gisteravond uit handen van Bernhard van Oranje.

‘De LOEY Award is voor die persoon die, onder andere, door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen een inspirerend voorbeeld voor anderen is en zo tevens het belang van Online Ondernemerschap voor de Nederlandse economie onderstreept’, meldt de website van de award.

Serieuze aanmeldingen
Voorafgaand aan de uitreiking gisteravond werden geen genomineerden bekend gemaakt. Alleen internetondernemers die zich inschreven maakten kans op de prijs (voorwaarden hier). Volgens de organisatie kwamen ruim 130 serieuze aanmeldingen binnen, die werden beoordeeld door een jury vol prominenten.

Review-database
Bosman geeft leiding aan Zoover. De verzamelaar van vakantiebeoordelingen timmerde de afgelopen jaren hard aan de weg: Zoover richtte in 2008 een internationale tak op en begin 2009 nam moederbedrijf Webassets WeerOnline over. Zoover startte medio vorig jaar de eigen profielensite MyZoover.nl en begon, geruggensteund door Boekvandaag.nl, een halfjaartje later met het aanbieden van dagelijkse Superdeals.

Contentdeals
Dit jaar besloot het bedrijf de informatie uit zijn review-database tegen betaling aan te bieden aan reisbureaus en touroperators. Die zijn volgens Bosman bij Zoover stukken goedkoper uit dan bij Toeristiek, al wijst die partij op de verschillen in aangeboden informatie. Twinkle interviewde Bosman in mei over de contentdeals van Zoover. Het artikel leest u hier.