Twinkle | Digital Commerce

Veel e-commerce spelers in Deloitte Technology Fast50

2017-05-27
179105
  • [nieuws]
  • 1:39

De Deloitte Technology Fast50 bestaat dit jaar voor bijna de helft uit internetbedrijven. Onder hen bevinden onder meer 2dehands.nl, Fonq.nl en Zoover Media. Ook in andere categorieën komen namen uit de e-commerce wereld voor, zoals Albumprinter (software) en Replacedirect.nl (computers).

De Deloitte Technology Fast50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux. De selectie vindt plaats op basis van de omzetgroei over de afgelopen vijf jaar (2005 - 2009). Om zich te kwalificeren moesten bedrijven minimaal een groei van 400 procent hebben gerealiseerd.

Diversiteit in internetbedrijven
De deelnemers komen zowel uit de publieke als de private sector en omvatten alle technologiesegmenten, waaronder software, internet, biotech/life sciences, computers/randapparatuur, halfgeleiders, communicatiemiddelen/netwerken en media/entertainment. Bijna de helft - 24 van de 50 nominaties - gingen dit jaar dus naar internetbedrijven. ‘De grote diversiteit binnen deze groep geeft aan dat internettechnologie is geïntegreerd in vrijwel alle sectoren waaronder de reissector, retail of gezondheidszorg’, aldus Deloitte zelf. Het bedrijf wijst er verder op dat dit jaar 5 Belgische namen op de lijst staan, ‘een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar’.

Verkoop op internet
Veel van de 24 internetbedrijven verdienen direct of indirect aan de verkoop van producten, diensten of reizen op internet. Als gezegd komen ook in andere categorieën namen voor die gelieerd zijn aan  de e-commerce wereld. In de categorie 'other' bevindt zich bijvoorbeeld VANMOOF, ontwikkelaar en online-verkoper van designfietsen.

Grootste groeier van de Benelux
Op 7 oktober wordt bekend welk van de onderstaande bedrijven zich de grootste technische groeier van de Benelux mag noemen. De titel ging vorig jaar naar het Belgische Netlog, dat het podium deelde met Albumprinter en Webprint, bedrijven die ook internationaal goed scoorden in de Fast500 EMEA. Opvallend is dat Webprint dit jaar ontbreekt op de Benelux-lijst:De lijst met namen inclusief de bijbehorende categorieën is beschikbaar in Excel via onderstaande link.


Size: 13.8K bytes Modified: 2 June 2016, 12:48