Twinkle | Digital Commerce

Ocado worstelt ondanks stijgende verkopen

2017-05-27
450307
  • [nieuws]
  • 1:19

De Britse websupermarkt Ocado verkocht in de twaalf weken tot 8 augustus 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De aandelenkoers van het bedrijf, die voor de recente beursgang al naar beneden was bijgesteld, daalde echter opnieuw.

De twaalfweekse omzet van Ocado kwam uit op 126,5 miljoen pond ofwel ruim 152 miljoen euro. Volgens de pure player zijn vooral de inkomsten uit mobiele applicaties toegenomen. Dat gegeven past bij Ocado’s belofte het de consument makkelijker te zullen maken, concludeert The Wall Street Journal.

Morrisons
Toch was de groei van 29,5 procent minder groot dan analisten hadden verwacht. Daarbij bevindt Ocado, al acht jaar actief als levensmiddelenverkoper (Wikipedia), zich in een veld met toenemende concurrentie. Anders dan in Nederland verkopen bijna alle supermarkten in Groot-Brittannië, waaronder Tesco, Asda, Sainsbury's en Ocado-partner Waitrose, inmiddels online. Volgens de Britse vaktitel Internet Retailing is Morrisons de laatste grote super die online gaat verkopen. De nieuwe CEO Dalton Philips zou die stap aanstaande donderdag aankondigen.

Aandelenprijs
Ocada boekte sinds de lancering nog nooit enige winst. Het bedrijf hoopte met een beursgang geld voor een tweede fulfilment centrum bij elkaar te krijgen. Om kopers aan te trekken bracht Ocada de beoogde aandelenprijs in de aanloop naar de beursgang van eind juli met tientallen procenten omlaag. Daarna is de koers met nog eens 18 procent gedaald, waarmee een bedrag van 158 miljoen pond ofwel ruim 190 miljoen euro is verdampt volgens The Wall Street Journal.

Bronnen: Internetretailing.net, Online.wsj.com