Twinkle | Digital Commerce

Gap bezorgt weborders in 55 landen

2017-05-27
180101
  • 1:27

Gap bezorgt zijn kleding sinds gisteren aan webshoppers in 55 landen op vijf verschillende continenten. Nederland is ‘coming soon’, aldus het kledingconcern achter de labels Gap, Banana Republic, Old Navy, Piperlime en Atletha.

Ons land behoort tot de tien landen die Gap voor het eind van dit jaar wil toevoegen aan het rijtje bezorglanden. Deze maand nog zal het concern dedicated webwinkels openen voor de Britse en Canadese markt. Daarnaast wordt gebouwd aan een speciale webwinkel voor China, dat Gap ook met fysieke winkels wil veroveren.

FiftyOne
Voor de gister gelanceerde internationale verzending is Gap een samenwerking aangegaan met FiftyOne, dat zorgt voor de fulfilment. Bestellingen van overzee komen terecht bij het bedrijf, dat de orders verwerkt en verscheept. FiftyOne doet ongeveer hetzelfde voor andere Amerikaanse online-verkopers als Overstock.com, Nordstrom.com en Cabelas.com.

Wisselkoersen
Als de internationale klant bij het webwinkelen aangeeft waarvandaan hij winkelt, worden prijzen in de webshops van Gap direct aangepast aan de lokale valuta. Wisselkoersen worden dagelijks geactualiseerd. Bij checkout krijgt de klant te zien welke verzendkosten en belastingen er bovenop de productprijzen komen. De gemiddelde levertijd van internationale online-bestellingen bedraagt tussen de 9 en 21 werkdagen, aldus het concern in de voorwaarden. Betalen kan vooralsnog alleen met Visa of Mastercard. Ruilen kan niet, terugsturen wel.

Asos
Het heeft even geduurd voor Gap, vorig jaar goed voor ruim 1,1 miljard dollar aan webomzet, de belofte om producten internationaal te verschepen heeft ingelost. In oktober 2008 repte het concern al over een eigen online-kanaal in Europa. Dat zou in 2009 operatief moeten zijn, maar die deadline werd niet gehaald. Webshoppende Britten kunnen voor de kleding van Gap wel al enige tijd terecht bij pure player Asos.