Twinkle | Digital Commerce

Bandolera opent internationale webwinkel

2017-11-11
699470
  • 1:06

Bandolera heeft een webwinkel geopend waarin producten uit de nieuwe wintercollectie worden aangeboden. Nederlandse, Belgische en Duitse klanten kunnen er sinds gisteren in terecht. Eerder had Bandolera alleen een outlet-sectie op internet.

In de outlet werden sinds de opening in maart flinke omzetten gedraaid, zei marketingmanager Carline van der Heijden eerder tegen Fashionunited. Al binnen twee maanden verdiende het Nederlandse Bandolera wekelijks ongeveer twintigduizend euro in de online-outlet, die overigens geopend blijft.

UPS en Kiala
Wie wil kopen in de nieuwe webwinkel van Bandolera moet zich eerst registreren. ‘Dit zal ongeveer 5 minuten in beslag nemen’, is de inschatting. Betalen kan met iDeal of creditcard. Bandolera werkt voor de verzending, gratis bij bestellingen boven 75 euro, samen met UPS en Kiala, waar producten ook kunnen worden geretourneerd. Dat kan, net als het afhalen van online-bestellingen, niet in de winkels van Bandolera, waarvan er in ons land 36 zijn. In Duitsland is ook DHL nog logistiek partner voor de weborders.

Not The Same
Naast de nieuwe webwinkel voor vlaggenschip Bandolera opent het gelijknamige kledingbedrijf binnenkort een outlet-winkel voor zustermerk Not The Same. Bandolera, verder nog eigenaar van outdoor-merk Covered, is in 25 landen actief. Het verkoopt zijn kleding in ongeveer 2.500 fysieke mono- en multi-brand shops.