Twinkle | Digital Commerce

Buy.com vergroot bereik door white label shop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

De Amerikaanse online-retailer Buy.com rolt later dit jaar een white label shop uit die retailers de mogelijkheid biedt om producten van Buy.com te verkopen via hun eigen site.

Buy.com, deels een marktplaats doordat het naast het eigen assortiment ook producten van een paar duizend andere retailers aanbiedt, werkt bij de uitrol van de white label shop in eerste instantie samen met twee grote retailers. Zij zullen de white label shop voor het einde van het jaar aan hun site hebben toegevoegd, laat Neel Grover, CEO van Buy.com, aan Internet Retailer weten.

Toevoegen
Later dit jaar kunnen ook kleine en middelgrote webshops de white label shop toevoegen aan hun site. Buy.com zal hen helpen bij de integratie ervan. De verkooptransactie kan op deze manier op de webshop plaatsvinden, daarnaast hebben webshopeigenaren die de white label shop voeren zelf de controle over de look & feel van de shop.

Commissie
Indien een webwinkelier via de white label shop een verkoop realiseert van een retailer die zijn producten op Buy.com heeft staan, ontvangen zowel de webshopeigenaar als Buy.com een commissie.

Deze ontwikkeling is de grootste verandering die Buy.com maakt sinds afgelopen mei toen de Japanse internetmarktplaats Rakuten Inc. de webshop voor 250 miljoen dollar overnam.

Bron: Internetretailer.com