Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt boodschappen in Duitsland

2017-11-11
180101
  • 0:54

Amazon experimenteert in Duitsland met de verkoop van levensmiddelen. Wie in Berlijn of Frankfurt woont en voor elf uur ‘s ochtends   bestelt, krijgt de boodschappen nog dezelfde avond thuis bezorgd.

Sinds kort zijn op Amazon.de meer dan dertigduizend verschillende levensmiddelen te koop, waaronder verswaren als groenten, vlees, vis en biologische producten. Ook zijn onder meer wijn en delicatessen uit verschillende windstreken verkrijgbaar via de site.

Zestig partners
Amazon heeft zelf ongeveer 10 procent van de aangeboden producten in huis, de rest komt van ongeveer zestig partners, meldt Focus. Het Duiste magazine schrijft dat producten van al die aanbieders gezamenlijk kunnen worden besteld, betaald en ontvangen aan de deur. Wie voor meer dan 20 euro ko, hoeft voor de bezorging niet te betalen.

Procter & Gamble
In de Verenigde Staten houdt Amazon zich al langer bezig met levensmiddelenverkoop. De supermarktproducten worden in daar geleverd door onder meer fabrikant Procter & Gamble, dat onlangs zelf een webwinkel opende.