Twinkle | Digital Commerce

Hema lanceert iPhone-applicatie voor vakantiekaartjes

2017-10-05
180101
  • 1:07

Hema zet een eerste stap in het mobiele kanaal. De warenhuisketen heeft een applicatie gelanceerd waarmee overal ter wereld zelfontworpen kaartjes kunnen worden gemaakt. Ze worden binnen twee dagen vanaf 1,35 euro per stuk in Nederland bezorgd.

De iPhone-app van Hema maakt het mogelijk om ter plekke genomen vakantiefoto’s twee dagen later in fysieke vorm op de mat te laten landen bij vrienden en familie. Door gebruik te maken van de ‘Geo Tag for iPhone’ die Hema aan de app koppelde, kan de geadresseeerde inzicht worden geboden in de coördinaten en plaatsnaam van de precieze verzenderplek.

Kosten
Het goedkoopste kaartje dat via de app kan worden verzonden kost 1,35 euro. De verzender met smartphone spaart postzegels uit, maar moet rekening houden met de kosten van mobiel internetgebruik in den vreemde. De kosten voor het gebruik van de creditcard, de enige betaaloptie van de app, komen er ook nog bovenop.

Appie
Hema is een van de eerste grote retailketens die een eigen iPhone-app lanceert. Albert Heijn was er in november 2009 vroeg bij, maar daarna bleef het stil aan het traditionele retailfront. AH's Appie is een succes; de app leverde de supermarktketen al een SpinAward op voor het beste mobiele concept.