Twinkle | Digital Commerce

Franse markteider PriceMinister nieuwe prooi Rakuten

2017-05-27
26896
  • [nieuws]
  • 1:10

Amper een maand na de overname van het Amerikaanse Buy.com kondigt de Japanse e-commerce reus Rakuten opnieuw een grote acquisitie aan. Het wordt 100 procent eigenaar van PriceMinister, de grootste handelssite van Frankrijk.

Rakuten moet ongeveer 200 miljoen euro op tafel leggen om PriceMinister volgende maand geheel in handen te krijgen. Een soortelijk bedrag (ongeveer 250 miljoen dollar) had Rakuten, dat droomt van een mondiaal e-commerce platform, over voor Buy.com.

12 miljoen gergistreerde gebruikers
PriceMinister is vooral bekend vanwege de online-handelsplaats Priceminister.com, waarop meer dan twintigduizend merchants en honderdduizend particuliere verkopers actief zijn. Samen bieden ze ruim 160 miljoen verschillende producten aan. Priceminister.com heeft een bestand van bijna 12 miljoen geregistreerde gebruikers en trekt maandelijks meer dan 11 miljoen bezoekers naar zijn site.

Onroerend goed, reizen en auto's
PriceMinister, dat tien jaar bestaat, heeft in Spanje en Groot-Brittannië soortgelijke handelssites opgezet. Het concern is verder met verschillende rubrieksadvertentie- en vergelijkingssites actief in de onroerend goed-, de reis- en de autobranche (zie Wikipedia).

Baidu
Rakuten, dat vorig jaar 3,2 miljard dollar omzet boekte met een waaier aan activiteiten, richtte zich vóór de aankoop van Buy.com en PriceMinister.com vooral op Aziatische markt. Eerder dit jaar sloot het bedrijf een megadeal met de Chinese zoekmachine Baidu, om samen de aanval te openen op het ook internationaal snel groeiende Alibaba.