Twinkle | Digital Commerce

Red Herring voor Copernica Marketing Software

2017-05-27
132132
  • 1:33

Copernica Marketing Software is uitgeroepen tot winnaar van een Red Herring 100 Europe Award 2010. De prijzen van het gelijknamige zakelijke technologieblad worden jaarlijks vergeven aan de meest vooruitstrevende en innovatieve technologiebedrijven van Europa.

Copernica behoorde tot de 193 kanshebbers en kreeg op een award-avond in Parijs te horen dat het  tot de winnende honderd was doorgedrongen. Deze bedrijven blinken uit in technologische innovatie, financiële prestaties, strategie en kwaliteit van management.

Copernica is naar eigen zeggen opgevallen door de compleetheid van haar marketingsoftware, snelle en internationale groei en een krachtige strategie.

'Nooit uitontwikkeld'
Copernica-directeur Michael Linthorst, die in ieder nummer van Twinkle een dm-tip van de hand doet, en salesmanager Walter van der Scheer waren gisteren aanwezig bij de uitreiking tijdens het Red Herring Event in Parijs. Zij zeggen in een persbericht: ‘Het is een mooie erkenning van ons harde werk. We streven er met onze software naar altijd bovenop de ontwikkelingen in de technologie en de markt te zitten en we zijn nooit uitontwikkeld. Dat betaalt zich uit in een zeer compleet product, een groot en divers klantenbestand, en snelle internationale groei en erkenning.’

Juichende berichten
In het persbericht van het Haarlemse Copernica staat dat nog niet bekend is welke andere bedrijven de lijst haalden. Het Nederlandse Flogs.nl is in ieder geval ook winnaar, aldus een blog-posting van het Nederlandse bedrijf. Onder de 193 kanshebbers bevinden zich naast Copernica en Flogs.com nog vijf Nederlandse technologiebedrijven. Het zijn Agendia, Bmeye, Mappyfriends, Boostermedia en Vidigo.

De volledige lijst met honderd winnaars wordt binnenkort bekend gemaakt.

NB: Dit bericht is geüpdate. Bij de publicatie afgelopen vrijdag werd ten onrechte gesteld dat al duidelijk was welke honderd bedrijven er met de prijzen vandoor zijn gegaan. Op de lijst die Red Herring nu (maandagochtend) online heeft staan, prijken 193 namen, waarvan er dus 93 zonder titel blijven.