Twinkle | Digital Commerce

Prijskwaliteit.nl vergelijkt op basis van klantprofielen

2017-11-09
180101
  • 1:21

Prijskwaliteit.nl is vandaag gelanceerd als nieuwe vergelijkingssite voor consumentenelektronica. De site rangschikt producten op basis van de ‘prijskwaliteit score’, die per webshopper kan verschillen. Gebruikers kunnen op basis van hun wensen en budget een profiel kiezen.

‘Bekende vergelijkingssites schieten tekort, want daar krijg je alleen een opsomming en moet je alsnog zelf, handmatig merken en modellen vergelijken. Gelukkig is er nu een alternatief!’, schrijft oprichter Arne Schoenmakers in een persbericht. Prijskwaliteit.nl verschaft ‘iedereen, zonder technische kennis, het beste product’, belooft hij.

Primaire functies
Schoenmakers verklaart zich nader tegen Twinkle: ‘Vaak zijn de vijf primaire functies van een productsoort bijvoorbeeld in vrijwel alle vermeldingen aanwezig. De consument ziet dan geen verschil, terwijl de invulling van die functies wezenlijk kan verschillen. Niet iedereen kent het verschil tussen een Intel Core 2 Q8300 en een Intel Core T9400.’

Benchmarks
Prijskwaliteit.nl heeft aan de hand van allerlei professionlele benchmarks waardes toegekend aan de eigenschappen van producten. Schoenmakers: ‘Die leggen we naast de behoefte aan de mogelijkheden en het beschikbare budget. Per profiel zijn andere aspecten van belang. Zo wordt duidelijk wat de kwaliteiten van een product zijn en hoe dat product zich voor de gebruiker tot andere producten verhoudt.’

Hieronder ziet u hoe de 'prijskwaliteit' kan verschillen van de kwaliteit van een product.Prijskwaliteit.nl werkt op affiliatebasis en vergelijkt het aanbod van ruim vijftig online-verkopers, waaronder Bol.com, Wehkamp.nl, Kijkshop, Otto, BCC, Neckermann.com, Conrad, It’s, Megapool en Dixons.

Schoenmakers wil in de toekomst ook andere categorieën met 'complexe producten' vergelijkbaar maken op Prijskwaliteit.nl.