Twinkle | Digital Commerce

Nieuw onderzoek naar webanalytics in Nederland

2017-05-27
180101
  • 0:58

AboutAnalytics voert een nieuw onderzoek uit naar Nederlandse marktaandelen van aanbieders van webanalytics software. De resultaten worden met de betrokken partijen besproken tijdens het Webanalytics Congres, op 2 juni in Amsterdam.

Taco Potze, een van de initiatiefnemers van AboutAnalytics, zal tijdens het congres leiding geven aan een ‘vendor panel’, waarin vertegenwoordigers van toonaangevende leveranciers als Omniture/Accenture, WebTrends en Nedstat zitting zullen nemen.

Enquête
De enquête voor het onderzoek van AboutAnalytics, ontworpen in samenwerking met de Universiteit Twente, staat nu online. Iedereen die beschikt over een website kan de vragenlijst invullen en zo meedingen naar twee gratis kaarten voor het Webanalytics Congres. Daar worden de eerste resultaten van het onderzoek gepresenteerd. Een uitgebreid artikel volgt in Twinkle nummer 6. Ook Webanalisten.nl zal aandacht besteden aan het onderzoek.

Platform
Tijdens het Webanalytics Congres in Hotel Okura wordt ook ‘AboutAnalytics 2.0’ gelanceerd, de verbeterde versie van een platform dat vorig jaar werd geboren. Aboutanalytics.com moet uitgroeien tot dé webstek voor onafhankelijke informatie over alle soorten analytics pakketten, inclusief gegevens over de Nederlandse gebruikers daarvan.