Twinkle | Digital Commerce

Groupon betreedt Europa met overname CityDeal

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Groupon, een veel besproken internetbedrijf dat groepskortingen biedt, heeft naar eigen zeggen 'de grootste Groupon-kloon ter wereld' overgenomen. Met de acquisitie van het Duitse CityDeal wordt het bedrijf ook in Nederland actief.

CityDeal biedt sinds twee maanden groepskortingen in ons land aan op de site Mycitydeal.nl. Pas bij voldoende animo worden de kortlopende lokale aanbiedingen definitief, waarna geld wordt afgeschreven bij de intekenaars. Zij ontvangen per e-mail een tegoedbon, die enige tijd geldig blijft. Het Amerikaanse miljardenbedrijf Groupon verdient op soortgelijke manier aan social commerce.

Kwart miljoen abonnees
In acht weken tijd hebben zich volgens CityDeal al een kwart miljoen Nederlanders als abonnee gemeld op Mycitydeal.nl. Samen zouden ze in die periode voor een half miljoen euro aan korting hebben opgestreken. Onlangs zag CityDeal met Groupdeal.nl een concurrent op de Nederlandse markt opstaan.

Branding en site design
Het nu overgenomen CityDeal, pas een halfjaar oud, is behalve in Nederland actief in thuisland Duitsland en verder in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Italië en een aantal Scandinavische landen. Groupon kan in deze landen zijn entree gaan maken door de overname. Het persbericht meldt: 'CityDeal gaat in de komende maanden over naar de Groupon branding en site design. Gecombineerd brengen CityDeal en Groupon de e-commerce op lokaal niveau naar 140 steden in 18 landen.'