Twinkle | Digital Commerce

Ogone in handen van Summit Partners

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Summit Partners heeft de meerderheid van de aandelen van Ogone verworven. De Belgische payment service provider, ook marktleider in Nederland, zal in handen van de Amerikaanse risicokapitaalverschaffer een zelfstandige koers blijven varen.

Dat laat CEO Peter de Caluwe weten in een persverklaring. De Caluwe, die met zijn managementteam aanblijft, zei vorige maand tegen Twinkle op zoek te zijn naar een startegische partner voor internationale expansie en het opzetten van nieuwe diensten. Ogone zou zich onder meer willen ontwikkelen als consultancy, bijvoorbeeld op het gebied van fraudemanagement.

Entree maken
Het wekt geen bevreemding dat de strategische partner uit het buitenland komt. De Caluwe vorige maand: 'We willen graag onze entree maken in de Verenigde Staten, Azië en Brazilië. De deuren naar die markten zullen niet sneller open gaan met een Nederlandse of Belgische investeerder. Verder zijn we niet zozeer op zoek naar een partij uit de payment-industrie, maar wel naar een partij met “e” in de genen.'

Summit Partners
Het Amerikaanse Summit Partners is al 'bijzonder actief' als investeerder in e-commerce en elektronisch betalingsverkeer, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd. Sinds de oprichting in 1984 haalde het bedrijf ruim 11 miljard aan kapitaal op. Financiële details over de deal, die naar verwachting eind deze maand helemaal rond komt, zijn niet bekend gemaakt.