Twinkle | Digital Commerce

Google stopt webwinkel in browser Chrome

2017-05-27
8068
  • 1:09

Google gaat een applicatiewinkel opnemen in zijn huidige browser Chrome en in het aankomende Chrome OS. De Chrome Web Store, waarin onder meer digitale tijdschriften en games te koop komen, wordt later dit jaar geopend.

Dat maakte vice president Sundar Pichai gisteren bekend tijdens zijn keynote speech op de Google I/O-bijeenkomst in San Francisco. Volgens Pichai is het voor gebruikers nu lastig om een geschikte webapplicatie of een game te vinden. De Chrome Web Store moet een overzichtelijke nieuwe uitvalsbasis bieden.

Pichai, die stelde dat wereldwijd nu 70 miljoen mensen gebruik maken van Chrome, verwees in zijn presentatie naar Google Apps Marketplace, een webwinkel voor zakelijke applicaties die Google al langer in de lucht houdt.

Nexus One
Google deed de afgelopen maanden enige ervaring op als online-verkoper van fysieke waar. Het bedrijf startte begin januari met de verkoop van zijn smartphone Nexus One via Google.com/phone. Afgelopen weekend werd echter bekend dat Google de webwinkel op termijn zal sluiten en het toestel alleen nog via retailerpartners gaat slijten. Volgens het internetbedrijf zouden mensen een smartphone eerst in de hand willen hebben ('a hands-on experience') voor ze een toestel kopen.