Twinkle | Digital Commerce

Geld verdienen met de iPad?

2017-05-26
181101

Het zal u niet zijn ontgaan: Apple heeft de iPad gelanceerd! Een nieuw apparaat, A4-formaat, dat door middel van een touchscreen is te bedienen. Het ziet er mooi uit, maar is het puur voor de pret of kunt u er ook geld mee verdienen?

Wat uw webshop betreft: uw winkel is gewoon zichtbaar op de iPad, mits u geen flash gebruikt. Het apparaat wordt namelijk geleverd met een Safari-browser. Mocht u voor uw site wel flash gebruiken, dan biedt HTML5 een oplossing (HTML5 wordt de nieuwe standaard). U kunt dus in ieder geval als webwinkelier geld verdienen aan de iPad. Veel profijt van de iPad heeft webwinkel Deal-factory.com. Deze voor mij onbekende webwinkel kreeg veel aandacht omdat zij als eerste in Nederland geïmporteerde iPads leverden (à 648 euro). Slimme jongens! Gratis media-aandacht is immers de beste vorm van reclame die u kunt hebben voor uw shop.

Een extra mogelijkheid om geld te verdienen aan de iPad zijn de Apps (applicaties). Deze kleine programma’s kunt u zelf (laten) schrijven en verkopen via de App Store van Apple. Apple behoudt 30 procent van de verkoopprijs. Een succesverhaal is dat van de Delftse student Dennis Stevense. De door hem geschreven ‘Trein’ is in Nederland een van de meest populaire Apps voor de iPhone. Deze heel praktisch vormgegeven App geeft de up-to-date vertrektijden én -sporen van de treinen op de door uw geselecteerde stations. Met name afgelopen winter werd ‘Trein’ vaak gedownload. Stevense houdt hier 1,45 euro per download aan over. Genoeg om lekker van te leven, maar geen financiële onafhankelijkheid.

Ik heb met de iPad gespeeld en kom tot de conclusie dat de Apps hoofdzakelijk entertainment bieden, zoals spelletjes. Iets waar ik zelf helemaal niet in thuis ben. Voor mij zijn Apps niet iets waar ik extra geld mee kan verdienen. Geen iPad dus voor meneer De Bruin? Toch wel! Sterker nog, ik ga er twee aanschaffen. Eén voor mijn zoon van vier en één voor mijn zoon van zes. Ideaal als we met het gezin lange reizen gaan maken. Met al die spelletjes zijn mijn kinderen gegarandeerd uren zoet!

Deze posting verscheen eerder als column in Twinkle 05-2010.