Twinkle | Digital Commerce

Binck wil Europa’s grootste online-beleggingbank worden

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Binck zinspeelt op een verdere uitrol van zijn financiële diensten over Europa. De succesvolle online-bank heeft al een groeiend aantal Belgische en Franse klanten, maar heeft de ambitie ‘de grootste online-bank voor beleggers van Europa’ te worden.

Die uitspraak doet bestuursvoorzitter Koen Beentjes in een persbericht over de vanochtend gepubliceerde kwartaalcijfers van BinckBank. Emerce schrijft erover.

Productinnovaties- en introducties
In de toelichting op de cijfers stelt BinckBank dat het op dit moment behoort tot de top-5 van Europese spelers op zijn terrein. Productinnovaties- en introducties die nog dit jaar zullen worden doorgevoerd moeten bijdragen tot de door Beentjes geventileerde ambitie. Wanneer die ingelost moet zijn is niet omschreven.

In Nederland is BinckBank behalve met Binck ook actief met het label Alex Vermogensbeheer, dat ruim twee jaar geleden werd overgenomen. In het buitenland is alleen de naam Binck bekend.

Rekeninghouders
In België en Frankrijk nam het aantal rekeninghouders van Binck het afgelopen kwartaal flink toe. In die landen liepen eind maart respectievelijk ruim 35.000 en bijna 24.000 rekeningen. Overigens heeft BinckBank ook een vestiging in Spanje, waar het nog geen rekeningen aanbiedt.

De woorden van Beentjes, de cijfers van BinckBank en de toelichting daarop kunt u hier vinden (pdf).