Twinkle | Digital Commerce

G&W opent Gezondheidswinkel.nl

2017-05-27
180101
  • 1:08

Gezond & Wel (G&W), een keten van een kleine honderd gezondheidswinkels, heeft een eigen online-verkoopkanaal geopend. Daarin worden onder andere thee, kruiden, homeopathische middelen en vitaminen aangeboden.

Met een online-assortiment van ruim vierduizend producten is Gezondheidswinkel.nl naar eigen zeggen meteen één van de grootste Nederlandse webwinkels in zijn soort.

Centraal magazijn
Volgens shopmanager Vincent Schuttelaar onderscheidt de webwinkel zich door de breedte van het assortiment, dat direct leverbaar is: ‘We verkopen shampoo, maar ook glutenvrije voedingsmiddelen en voedingssupplementen bijvoorbeeld. Het ligt allemaal op voorraad in ons centrale magazijn in Zwolle. We kunnen 90 procent van alle orders binnen 24 uur leveren schat ik.’

Schappenplan
De webwinkel, die is gebouwd door het Amersfoortse bureau Amercom, moet eind dit jaar net zo veel omzet opbrengen als de grootste fysieke vestiging van G&W. Alle winkels van de keten voeren het assortiment dat nu ook online te koop is. Schuttelaar: ‘Dat assortiment staat in het zogenoemde schappenplan, waar leden zich aan hebben gecommitteerd. Wij zijn geen franchiseorganisatie, maar een vereniging. De marge over de online-verkoop wordt op basis van postcode toegekend aan de dichtstbijzijnde   winkelier.’

Ruilen
Webkopers die producten willen ruilen, kunnen daarvoor terecht in de fysieke filialen van G&W. Het kosteloos ophalen van online-bestellingen kan niet. Die optie zal er vanwege het ledenmodel ook niet snel komen volgens Schuttelaar .