Twinkle | Digital Commerce

webwinkel volkskrant verkoopt ebooks

2017-05-27
180101
  • 0:57

Dutch Media is samen met oud-staatssecretaris Willem Vermeend een nieuwe ebookuitgeverij begonnen, Einstein ebooks, die ebooks zonder DRM gaat uitgeven. De ebooks komen in de webwinkel van de Volkskrant te koop.

De reden voor deze nieuwe afdeling van Dutch Media is dat professionals vaak boeken gebruiken in discussies die door de huidige crisis niet meer actueel zijn. Einstein Ebooks wil digitale boeken op het gebied van economie, marketing, financiën en klimaat en milieu tegen een lage prijs beschikbaar maken voor een groot publiek.

In deze constructie laat Dutch Media distributiekanalen als het Centraal Boekhuis en Bol.com links liggen. Door de samenwerking met de webshop van de Volkskrant komt volgens Dutch Media het ebook sneller bij de digitale lezer.  De Volkskrant boekte afgelopen jaar een omzet van 9 miljoen euro met zijn webwinkel, 70 procent meer dan in 2008.

Het eerste ebook dat verschijnt, komt van de hand van Vermeend zelf, genaamd Het verdriet van Kopenhagen en gaat over de mislukte klimaattop in de Deense hoofdstad. Er worden komend jaar nog ebooks verwacht van Rick van der Ploeg, Roger van Boxtel en Peter Paul de Vries.

Bron: www.ereaders.nl