Twinkle | Digital Commerce

'Google biedt inkijkje in winkels via Maps'

2017-05-27
180101
  • 0:59

Google zou zijn kaartenprogramma Maps willen uitbreiden met Google Store Views, foto’s die genomen zijn in winkels. Gebruikers van de optie Street View kunnen de straat verlaten en fysieke winkels met een virtueel bezoek vereren.

Dat meldt het bekende Amerikaanse zoekmachineblog Searchengineland.com na een tip van een uitbater van snoepwinkel Oh Nuts in New York. Fotografen zouden namens Google vanuit allerlei perspectieven foto’s hebben gemaakt van de winkelvloer, schappen en producten. Zo kunnen gebruikers straks de winkel doorlopen vanachter hun computer.

Reactie Google
Blogger Barry Schwartz vroeg Google om een reactie op de tip. In een e-mail liet de zoekgigant weten: ‘We experimenteren altijd met nieuwe features voor Google Maps. Verder hebben we op dit moment geen commentaar.’

Winkelspotter.nl
In ons land heeft De Telefoongids al een site geïntroduceerd die een inkijkje biedt in fysieke winkels, te beginnen in de Amsterdamse Kalverstraat. Inmiddels kunnen verschillende winkels in negen plaatsen worden bezocht. Uiteindelijk wil De Telefoongids het mogelijk maken online producten te kopen uit de schappen van de winkeliers op Winkelspotter.nl.